Om meg

Mitt navn er Pernille Høegh. 

Jeg er utdannet cand. mag. i allmenn litteraturvitenskap med sidefag i kommunikasjon, retorikk og formidling. Jeg har siden 2018 bodd i Trondheim der jeg arbeider med litteraturformidling og prosjektledelse. I august 2020 debuterte jeg med romanen På visse betingelser. 

Kanskje du kjenner meg fra bloggen Nordlitt.dk? Gjennom en årrekke formidlet jeg nordisk litteratur på tvers av landegrenser. Jeg anmeldte samtidslitteratur og satte fokus på aktuelle litterære debatter. Særlig den norske debatten om virkelighetslitteratur fikk spalteplass. Dette dannet grunnlag for min masteroppgave: Virkeligheten som metode

Du finner direkte lenke til både den og min roman her.

 

Bredspektret litteraturformidling

Siden jeg startet på mitt studie tilbake i 2015 har jeg jobbet med mange ulike prosjekter. Jeg har bl.a. vært prosjektleder og fungerende redaktør på det fellesnordiske skriveprosjektet Ordskælv: en antologi der barn og ungdommer fra hele Norden satte fokus på en oppvekst i fattigdom. Jeg har hatt undervisningsforløp for utsatte ungdommer der felleslesing av skjønnlitterære tekster sideløpende med produksjon av elevenes egne tekster ble brukt som terapiform. Du kan lese mer om metoden på siden Litteratur på tur. 

Med jevne mellomrom agerer jeg som samtaleleder, bokbader og foredragsholder. Mitt repertoar er bredt, men personlig interesserer jeg meg mest for temaer som Det moderne gjennombrudd, virkelighetslitteratur, naturen i nordisk litteratur og forfatterskaper som Amalie Skram, Tove Ditlevsen, Herman Bang blant mange andre. 

For tiden er jeg aktuell med podkasten Dansken på besøk, som du kan lese mye mer om her. 

 


Pernille Høegh


Født og oppvokst i Esbjerg og har siden 2018 bodd i Trondheim. Har skrevet romanen På visse betingelser og er administrator av bloggen Nordlitt.dk samt podkasten Dansken på besøk.