Lyst å gjøre noe nytt og hyggelig? Bli med på Litteratur på tur

08.08.2021

Vi er en liten gruppe som drar til skogs en kveld i uka ut over høsten (uke 35-44). Du kan melde deg på enten mandager eller torsdager. Leseleder leser en tekst høyt, og sammen snakker vi om det vi har lest. Du trenger derfor ikke å forberede noe i forkant. Du kan velge å fortelle hva du opplever, eller du kan velge å bare lytte. Vi undrer oss sammen.

Litteratur på tur er et lavterskeltilbud utviklet etter konseptet Shared Reading. Metoden handler om å legge til rette for oppdagelse av litteratur og åpne opp for forskjellige innfallsvinkler, reaksjoner og innsikter. Man trenger ikke å ha lest mye fra før, man trenger ikke å kunne lese i det hele tatt. Alle er velkomne! Shared Reading dreier seg om gleden ved å lese og å dele opplevelsen av en tekst i fellesskap.

Leseleder leser en tekst høyt, og sammen snakker vi om det vi har lest. Du trenger derfor ikke å forberede noe i forkant. Du kan velge å fortelle hva du opplever, eller du kan velge å bare lytte. Vi undrer oss sammen.

Høytlesing gir ro og tilstedeværelse, tempoet senkes og fokuset øker. Den fredelige og nøytrale atmosfæren i skogen bidrar til skjerpelse av sansene. Med noe varmt i koppen rundt bålet, leser vi for å bli klokere på oss selv og på andre. Samtalen ledes av sertifisert leseleder Pernille Høegh.

Du kan lese mer om Shared Reading på siden Litteratur på tur

Vi møtes ved Midtstuen T-bane stasjon kl. 19.00 (gjelder for både mandager og torsdager) og går derfra opp i marka. Tempo og terreng tilpasses gruppen. Ta med sitteunderlag, klær etter vær og en kopp til varm drikke.

Det er begrenset antall plasser, så vær rask. Påmelding skjer på epost: pernillehoeegh@gmail.com . Fortell her om du ønsker å bli med mandager ELLER torsdager.

Prisen for deltakelse en hel sesong er 1000 (student) / 1200 nkr.